Jackson Storm

Jackson Storm

Jackson Storm är den främsta antagonisten i Cars 3. Han är en Pistong cup racer och Blixten McQueens rival i filmen. Affischbarnet till en ny generation av högteknologiska racers, han tror att han representerar framtiden för tävling, och har liten hänsyn till de äldre tävlingsgenerationerna. Hans racingnummer är 20, stiliserat som 2,0, och hans huvudsponsor är IGNTR. Hans bemanningsledare är Ray Reverham.

Jackson Storm är snabb, snygg och redo att tävla. En frontrunner i nästa generation av racers, Storms tysta förtroende och  oöverträffade hastighet hotar att omdefiniera sporten. Tränad på högteknologiska simulatorer som programmeras för perfekt teknik och maximerar hastigheten, är Jackson Storm bokstavligen byggd för att vara oslagbar – och han vet det.

I likhet med McQueen i hans tidiga dagar är Storm, en underbar racerbil, självsäker och dryg mot sina motståndare. Men, i motsats till McQueen som verkligen beundrade Kungen och Doc Hudson, ser Storm de äldre bilarna som en gammal generation som måste deponeras. Storm tror att framtiden för tävling tillhör honom, och är fast besluten att slå vem som helst som kommer, huruvida det är en äldre racer som McQueen eller en hotfull utmanare som Cruz Ramirez. Storm är en mästare av emotionell manipulation och kommer ofta använda passiva aggressiva kommentarer för att försöka bryta motståndarna. Storm behöver vanligtvis inte tillgripa någon fysisk taktik för att vinna, hans psykologiska krigföring och felfri teknik brukar vara tillräckligt.

Jackson Storm leksaker