Doc Hudson

Doc Hudson är en världsberömd racerbil som har vunnit Pistongcupen tre gånger och innehar rekordet över flest segrar på en säsong. Efter en krasch bestämmer han sig för att sadla om och läsa medicin.

Doc Hudson, känd som ”Den berömda Hudson Hornet (nr 51) på sin tid, en av de mest berömda racebilarna som någonsin funnits. Med tre titlar i Pistongcupen och rekordet för flest vinster på en säsong – ett rekord som fortfarande inte är brutet vid tiden för filmen.

Allt förändrades för Doc när han var med om en otäck krasch vid kvalificeringsracet 1954, som gjorde att han fick avbryta sägongen. När han kom tillbaka, blev han mottagen med total kyla och blev tillsagt att han var en föredetting som fått lämna plats åt nästa rookie. Han har kvar en bild från ett gammalt tidningsurklipp, och använder det för att komma ihåg att aldrig återvända till livet som nästan tog livet av honom.

Trött på racingscenen, lämnade han den för att studera medicin, Den berömda bilen med nr 51 försvann, och många undrade vart han tagit vägen. Han skaffade ny lack, och blev marinblå samt doktor i den lilla staden Kylarköping, den ”glänsande juvelen” på huvudvägen – Route 66.

Allt eftersom tiden gick och Interstate 40 byggdes utanför staden, så stannade Doc (som han blev allmänt kallad som) även när befolkningen i staden minskade till knappt ett dussin invånare. Han är respekterad, älskad och är inte enbart doktor, utan även stadens domare.